Jobb inom statistik

Av | 6 januari, 2022

Att arbeta med statistik och sannolikhet handlar inte bara om att bli statistiker eller teoretisk matematiker (även om det kan vara det). Precis som datavetenskap öppnar dessa färdigheter dörren till ett otroligt brett utbud av yrkesval. När allt kommer omkring, vilket företag behöver inte antingen förutsäga framtiden eller förstå det förflutna?

Om du är intresserad av att gå in i affärsvärlden är statistik och sannolikhet avgörande för affärsanalytiker, marknadsanalytiker, riskanalytiker och ekonomer för att förstå globala marknader och identifiera troliga affärsmöjligheter. Om du vill arbeta inom teknik kan en förståelse för dessa områden vara ovärderlig för datavetare, mjukvaruingenjörer, maskininlärningsingenjörer och många andra jobb.

Statistisk expertis är också en kärnkompetens för att förstå risker och är central i folkhälsoforskares, miljöforskares, kriminologers, meteorologers, läkemedelsingenjörers och otaliga andra roller som försöker skydda människor eller allmänheten. Så oavsett om dina karriärmål handlar om att utveckla en god ekonomi, göra gott för världen eller båda, kan statistik och sannolikhetskunskaper ta dig dit du vill.